Почивка в България - Предложения - Хотели в България

Пътните Статии

Тракийско светилище Камъка

Тракийско светилище Камъка

Тракийското светилище Камъка се намира близо до българския град Малко Търново. Той е датиран около 2500 години пр.н.е и има соларни кръгове. Малко Търново е в южнта част на България, недалеч от Синеморец. В Синеморец има различни видове 5, 4, 3, 2, 1 звездни хотели, къщи за гости и други видове места за настаняване, където може да отдъхнете, посетите различни туристически обекти, да отидете на плаж, да практикувате различни водни спортове и опитате местната кухня. През нощта ще намерите много места за забавление. Този вълнуващ микс от приключения ще направи вашата почивка в България незабравима!


още »
Созопол

Созопол

Созопол е най-старият български град на черноморското крайбрежие. Той е бил населен през 4-ти - 3-ти век пр.н.е. В морето са били намерени много керамични предмети, каменни котви и т.н. Те показват, че това място е било голям търговски и културен център. Созопол се намира в южната част на България на черноморското крайбрежие. Там има различни видове 4, 3, 2 и 1 звездни хотели, къщи за гости и други видове места за настаняване, където може да отдъхнете, посетите различни туристически обекти, да отидете на плаж, да практикувате различни водни спортове и опитате местната кухня. През нощта ще намерите много места за забавление. Този вълнуващ микс от приключения ще направи вашата почивка в България незабравима!


още »
Ковил

Ковил

Каменният некропол се намира близо до българското село Ковил в община Крумовград. Гробовете са били построени до тракийско светилище. Там били направени археологи1ески разкопки, които показали, че датира от 2 в. пр.н.е. до 1 в. пр.н.е. и били намерени много бижута, култови предмети, фибули и много керамичен материал. Ковил се намира до българския град Кърджали, който е близо до Крумовград. Това живописно българско градче се намира в Източните Родопи на юг от Хасково. Местата за настаняване са разнообразни, като 2, 3 звездни хотели, апартаменти, вили и самостоятелни стаи. Тук може да опитате родопска кухня и да посетите различни археологически и природни обекти. Това българско райско кътче ви гарантира една невероятна почивка!


още »
Буково

Буково

Скалата Момина кула се намира до българското село Буково, недалеч от град Добринище. Тя е била построена през 2-ри и 3-ти век, също използвана през 12-ти век. Тя е естествено защитена от север, юг и запад. Под тази крепост била намерена пещера с няколко входа, зали с различни предмети, които показват, че на това място е съществъвало древно селище. днес тя е недостъпна. Археологическите проучвания намерили керамични предмети, стрели и т.н. Добринище е в югозападната част на България. Там има 3, 2 звездни хотели, къщи за гости и други видове места за настаняване, където може да отдъхнете, посетите различни туристически обекти, да правите преходи и опитате местната кухня. Този вълнуващ микс от приключения ще направи вашата почивка в България незабравима!


още »
Атеренски мост

Атеренски мост

На река Армира близо до българския град Ивайловград се намира Атеренския мост. Това е късносредновековен мост (16-ти век), археологически паметник на културата. Той е бил реставриран и туристите минават по него. Ивайловград се намира в Родопите, южна България, на границата с Гърция. Има 3, 2 и 1 звездни хотели и къщи за гости, където можете да отдъхнете, да посетите различни туристически обекти и вкусите традиционна родопска кухня. Всичко това ще направи незабравима вашата почивка в България!


още »
Башево

Башево

Древната крепост "Кривус" се намира близо до българското село Башево. Има река, която я заобикаля от почти всички страни. Кривус има цитадела, два входа, кули, бойници и бойна площадка. Има много находки на керамика. Лесно достъпна е. Башево е близо до Кърджали. Това живописно българско градче се намира в Източните Родопи на юг от Хасково. Местата за настаняване са разнообразни, като 2, 3 звездни хотели, апартаменти, вили и самостоятелни стаи. Тук може да опитате родопска кухня и да посетите различни археологически и природни обекти. Това българско райско кътче ви гарантира една невероятна почивка!


още »
Воден

Воден

Парорийският манастир се намира близо до българското село Воден, недалеч от град Елхово. Той е бил училище за много разпространители на образованивто до 13-ти век като Теодосий Търновски, монах Григорий и т.н. Този манастир представлява църква с подземни помещения за молитви, свързани със стълби на различни нива. Те водят до таен вход на естествена пещера. До църквата са били построени гробници и други, заобиколени от стена.   Елхово се намира в югоизточната част на България.   Там има 3, 2 звездни хотели и еко център, където можете да отпочинете, посетите различни туристически обекти, опознаете района и да опитате традиционната българска кухня.   Всичко това ще направи вашата почивка незабравима! 


още »
Батак

Батак

Язовир Батак се намира близо до българския град Батак. Той е идеално място за риболов, водни спортове и т.н. Този язовир е под връх Голяма Сюткя, което предлага прекрасни възможности за преходи. Батак се намира в южно-централната част на България. Там има 3, 2, 1 звездни хотели и други видове места за настаняване, където може да отдъхнете, посетите различни туристически обекти, изучите еко пътеките, да карате колело и опитате родопската кухня. Този прекрасен микс от дейности ще направи вашата почивка в България незабравима!


още »