Почивка в България - Предложения - Хотели в България

Пътните Статии

Сталево

Сталево

Недалеч от българското село Сталево, близо до Хасково се намира тракийско светилище. Там е имало тракийско светилище, останки от крепост и днес също има и параклис. Не много далеч от това място има голям камък с дупка, която винаги е пълна с вода, дори и в най-горещите дни. Местните казват, че водата има целебна сила.  Хасково е в южната част на България.   Там има 3, 2 и 1 звездни хотели, където можете да отпочинете, посетите различни туристически обекти и да опитате традиционната българска кухня.   Всичко това ще направи вашата почивка незабравима! 


още »
Сапарева баня

Сапарева баня

Гейзер - фонтанът се намира в българския град Сапарева баня, той е най-горещият в Европа с температура от 102 градуса. Водата, която излиза в небето е с височина от 18 м, заобиколена от мъгла. Сапарева баня е в югозападната част на България. Там има 3, 2 звездни хотели, къщи за гости и други видове места за настаняване, където може да отдъхнете, посетите различни туристически обекти, карате ски през зимата, да правите преходи и опитате местната кухня.  Този вълнуващ микс от приключения ще направи вашата почивка в България незабравима!


още »
Друмче

Друмче

Точно до българското село Друмче има два скални комплекса. Те се състоят от много ниши, които са издълбани в скалите.  Село Друмче се намира северно от град Момчилград в южна България. Местата за настаняване в българия град Момчилград са разнообразни, като 2, 3 звездни хотели, апартаменти, вили и самостоятелни стаи. Тук може да опитате родопска кухня и да посетите различни археологически и природни обекти. Това българско райско кътче ви гарантира една невероятна почивка!


още »
Устието на река Велека

Устието на река Велека

Устието на река Велека е защитена местност южно от българския град Синеморец. Там може да видите много редки видове разстения и устието е част от Via Pontica, идеално за наблюдение на птици. Във водите на Черно море може да видите делфини. Синеморец се намира в южната част на България на черноморското крайбрежие. Там има различни видове 5, 4, 3, 2, 1 звездни хотели, къщи за гости и други видове места за настаняване, където може да отдъхнете, посетите различни туристически обекти, да отидете на плаж, да практикувате различни водни спортове и опитате местната кухня. През нощта ще намерите много места за забавление. Този вълнуващ микс от приключения ще направи вашата почивка в България незабравима!


още »
Ардино

Ардино

Крепостта "Патмос" е разположена на река, която е близо до българския град Ардино. Предполага се, че е построена през 10-ти век и е служела за охрана и светлинна сигнализация. Има руини на малка църква. Може да отиделе до нея с лодка от хижа Боровица. Това живописно българско градче се намира в Източните Родопи на юг от Хасково. Местата за настаняване са разнообразни, като 2, 3 звездни хотели, апартаменти, вили и самостоятелни стаи. Тук може да опитате родопска кухня и да посетите различни археологически и природни обекти. Това българско райско кътче ви гарантира една невероятна почивка!


още »
Долни Главанак

Долни Главанак

Кромлехът се намира близо до българското село Долни Главанак, недалеч от град Ивайловград. Предполага се, че това е единственият, който е запазен и е бил използван през ранножелязната епоха, късножелязната епоха и средновековието. Археологическите проучвания показали, че там са се извършвали религиозни церемонии. Ивайловград се намира в Родопите, южна България, на границата с Гърция. Има 3, 2 и 1 звездни хотели и къщи за гости, където можете да отдъхнете, да посетите различни туристически обекти и вкусите традиционна родопска кухня. Всичко това ще направи незабравима вашата почивка в България!


още »
Гела

Гела

Базиликата от ранновизантийския период се намира близо до българското село Гела, община Смолян. Тя е била е построена от тухли и камъни. Там са били намерени много прозорци със заоблени ръбове и до нея две помещения. Предполага се, че едното от тях е било използвано като параклис. Базиликата е била построена през 5-ти век и е била най-голямата и най-богато украсената религиозна сграда по това време в региона. Смолян се намира в Родопите, южна България, близо до Гърция. Има хубави хотели, семейни хотели и къщи за гости, където можете да отдъхнете, да посетите различни туристически обекти, опознаете еко пътеките и вкусите традиционна родопска кухня. Всичко това ще направи незабравима вашата почивка в България!


още »
Късноантична мозайка

Късноантична мозайка

Късноантичната мозайка се намира в българския град Стара Загора. Тя е част от сграда, която е била обитавана от богати римляни, датираща от 4-ти век. Всички изображения са били направени от 10 различни вида камъни. Те представляват различни видове плодове, зеленчуци и животни (гъски, сърни и т.н.) Тази мозайка е в уникален римски стил и тя е единствената по нашите земи. Стара Загора е в южната централна част на България. Там има 5, 4, 3 и 2 звездни хотели, където можете да отпочинете, посетите различни туристически обекти, да отидете в планината и да опитате традиционната българска кухня. Всичко това ще направи вашата почивка незабравима!


още »